Natuurwetenschappen

Stromend Bloed in deze video over de Bloedsomloop!

Natacha loopt in deze video specaal voor jou de grote omloop van het bloed, de kleine is voor watjes! (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Stromend Bloed in deze video over de Bloedsomloop!Stromend bloed in deze video biologie over de bloedsomloop.

 

Waarover gaat deze video over bloed?

In deze video biologie vertelt Natacha je over het verschil tussen de grote en de kleine bloedsomloop en hoe het bloed stroomt tijdens deze 2 omlopen.

 

Wat is het verschil tussen de kleine en de grote bloedsomloop?

Bij de grote bloedsomloop vertrekt er zuurstofrijk bloed vanuit de linker kamer, via de aorta of hartslagader stroomt dit naar de kleinere slagaders, en naar de haarvaatjes. Dan vindt er een gaswisseling plaats en wordt zuurstof (O2) omgezet in koolstofdioxide (CO2). Dit zuurstofarm bloed stroomt dan verder naar de aderen, via de holle ader om te eindigen in de rechter boezem.

Bij de kleine bloedsomloop vertrekt er zuurstofarm bloed vanuit de rechter kamer, naar de longslagaders en naar de longhaarvaten. Daar vindt de gaswisseling plaats en het zuurstofarm bloed wordt opnieuw zuurstofrijk. Zo kan er terug gestart worden met de grote bloedsomloop. Download ook het blanco schema om te oefenen. De oplossing verklapt Natacha op het einde van de video.

 

Zijn er nog video's over bloed?

Wil je meer weten over bloed, check dan zeker en vast ook deze video.


biologie organen zuurstof koolstofdioxide zuurstofrijk bloed zuurstofarm Natacha bloedvaten weefsels bloedsomloop kleine grote gaswisseling


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!