Natuurwetenschappen

Bewegingen bij de Ademhaling!

Natacha legt in deze video het verschil uit tussen borst- of middenrifademhaling en buik- of ribademhaling. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Bewegingen bij de Ademhaling!Bewegingen bij de ademhaling.

 

Waarover gaat deze video over bewegingen bij de ademhaling?

In deze video heeft Natacha het over 2 soorten bewegingen bij de ademhaling: de borst- of middenrifademhaling en de buik- of ribademhaling. Natacha toont je welke bewegingen je bij deze twee soorten ademhaling doet! 

 

Wat moet je onthouden over bewegingen bij het ademhalen?

We maken verschillende bewegingen bij het ademhalen. We spreken over borst- of middenrifademhaling en buik- of ribademhaling. Bij deze eerste beweging wordt het middenrif vlak bij het inademen van lucht in de longen en bol bij het uitademen van lucht. Bij de tweede beweging trekken de tussenribspieren samen bij het inademen. Het borstbeen gaat omhoog, het volume van de longen wordt groter en er kan lucht naar binnen. Bij het uitademen ontspannen de tussenribspieren zicht, het borstbeen gaat naar beneden, het volume wordt kleiner en lucht wordt uit de longen naar buiten geperst. De ademhaling is dus een heuse inspanning voor ons lichaam.

 

Voor wie is deze video over bewegingen bij de ademhaling bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen natuurwetenschappen van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie biologie bij het vak natuurwetenschappen.  

 

Over de leerkracht die je bewegingen bij de ademhaling uitlegt.

Natacha is een gediplomeerd leerkracht Biologie en Lichamelijke Opvoeding. Ze is dus werkelijk een gezonde geest in een gezond lichaam! Ze legt je probleemloos alles over biologie en al zijn facetten uit. Van het wondere dierenrijk tot het kleinste organisme! Natacha is zonder enige twijfel AWESOME! 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over de ademhaling?

Wil je meer weten over de bouw van het ademhalingsstelsel, bekijk dan zeker en vast deze video hierover.


beweging natuurwetenschappen biologie lucht bewegingen ademhaling borstademhaling middenrifademhaling buikademhaling ribademhaling zuurstof longen luchtpijp luchttakken werverlkolom borstbeen ademhalingen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!