Natuurwetenschappen

De Invloed van de Mens op de Heide!

De mens heeft zowel een positieve als een negatieve invloed op de heide. Expert Guy van de Kalmthoutse heide weet er alles van. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Invloed van de Mens op de Heide!Invloed van de mens op de heide.

 

Waarover gaat deze video over de heide?

In deze video legt expert Guy van de Kalmthoutse Heide ons uit wat de invloed van de mens is op de heide.

 

Welke zijn de positieve en negatieve invloeden van de mens op de heide?

De invloed van de mens op heide is positief doordat de mens mee bijdraagt aan het voortbestaan van deze bijzondere biotoop. Vroeger bijvoorbeeld stuurden boeren hun schapen naar de heide om er te grazen. Op die manier bleef de heide open en kregen bomen geen kans om te groeien zodat de heide dus niet verdween en plaatst moest maken voor de biotoop bos. Vroeger kwamen de boeren ook stukjes plaggen halen die dienden om hun land mee te bemesten. Ook werd er veel gemaaid. Tegenwoordig gebeurt dit alles nog steeds. De mens beheert de heide nog altijd, alleen gebruikt men hier nu iets gespecialiseerdere machines voor.  

Een negatieve invloed van de mens op de heide is dat er teveel aan recreatie gedaan wordt (wandelen, fietsen, enz) en dat komt de heide niet altijd ten goede. Sommige mensen verstoren de rust voor broedende vogels. Ook is er natuurlijk de algemene milieuvervuiling (industrie, verkeer, ...) die ook zijn effect heeft via de lucht op de heide zelf. 

 

Zijn er nog video's over de heide?

Wil je ook graag weten waar heide vooral voorkomt en wat het belang ervan is, check dan zeker en vast ook eens deze video.


negatief positief mens biologie lucht biotoop invloed heide schapen grazen plaggen bemesten maaien recreatie industrie verkeer vervuiling


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!