Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Word: alineaopmaak

In deze lesvideo toont Mario ons alles over de alineaopmaak.Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Word: alineaopmaak


Eindterm A: ET 4.1, BG 4.1
Leerplandoel KOV A: LPD 3

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. alineaopmaak?

In deze lesvideo legt Mario ons uit hoe we werken met de uitlijnknopjes. Ook zien we hoe je een lijst kan opsommen, nummeren of witruimte tussen de regels maken.

Alineaopmaak

We kunnen een alinea op verschillende manieren opmaken. Zo kunnen we een alinea uitlijnen. Hier hebben we verschillende opties. Zo kan je een zin links- of rechtsuitlijnen. Het kan ook zijn dat je een zin wilt centreren. Voor langere teksten is het soms makkelijk om een tekst uit te vullen. Dit is allemaal mogelijk met de alineaopmaak.

We kunnen een tekst ook opsommen met bolletjes, vierkantjes of pijltjes. Misschien wil je een tekst ook wel nummeren. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan een lijst nummeren met cijfers, letters of Romeinse cijfers. 

Met de alineaopmaak kunnen we ook de witregel in een tekst bepalen. Dit kan zorgen dat een tekst of lijst leesbaarder wordt. Misschien wil je wel een kader rond een tekst maken. Ook dit is mogelijk met behulp van de alineaopmaak.

Zijn er nog lesvideo's over Word?

Wil je weten meer weten over de verschillende opmaakstijlen, neem dan eens een kijkje naar die lesvideo. WeZooz Academy, haal het beste uit jezelf!


eerste graad word ict vaardigheden alineaopmaak


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!