Frans

Les verbes impersonnels: inleiding

Catherine overloopt met jou les verbes impersonnels die veel voorkomen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Les verbes impersonnels: inleidingles verbes impersonnels. 

Welkom bij deze lesvideo over les verbes impersonnels oftewel de onpersoonlijke werkwoorden. In deze lesvideo gaat Catherine enkele voorbeelden van onpersoonlijke werkwoorden uitleggen die vaak voorkomen. Let dus goed op en vermijd zo fouten hierop in de toekomst. Deze leerstof is onderdeel van verbes van de eerste graad

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. les verbes impersonnels? 

Les verbes impersonnels zijn werkwoorden die onpersoonlijk zijn en als onderwerp "het" hebben. Het onderwerp is dus geen persoon. Die "het" vertaal je in het Frans als "il". Ga in deze context "il" wel niet vertalen als "hij". Dat klopt in het geval van les verbes impersonnels niet. 

Les verbes impersonnels, welke zijn er? 

We overlopen even kort les verbes impersonnels die Catherine ook aanhaalt in de lesvideo. Voor de volledige uitleg moet je de lesvideo bekijken. 

  • il y a: Kan je vertalen als "er is" en "er zijn". Er is geen meervoudsvorm van dit onpersoonlijk werkwoord. Daarnaast kan je "il y a" ook vertalen als " er staat, er ligt, er hangt,..". Let wel op! Er is dan wel geen meervoudsvorm, maar als je over de toekomst of het verleden praat is er wel een verandering. In de toekomst zeg je " il y aura" en in het verleden "il y avait". 
  • il faut: Dit onpersoonlijk werkwoord heeft twee vertalingen "moeten / nodig zijn" en "nodig hebben". 

 Zijn er nog lesvideo's over les verbes impersonnels? 

In het lestraject 'les verbes impersonnels" vind je naast deze lesvideo ook nog een paar andere terug. In de lesvideo "les verbes impersonnels: Quelle heure est-il" legt Catherine het uur uit in het Frans. Na elke lesvideo is er ook een oefening voorzien en op het einde een algemene test. Zo weet je of de leerstof goed begrepen is. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. 


eerste graad De werkwoorden les frans verbes catherine impersonnels onpersoonlijke


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!