Frans

10 Vaak Voorkomende Examenfouten in het Frans

Catherine vertelt je in deze video over de 10 meest voorkomende examenfouten in het Frans. (eerste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

10 Vaak Voorkomende Examenfouten in het Frans10 meest voorkomende examenfouten in het Frans.

 

Over wat gaat deze video i.v.m. examenfouten in het Frans?

In deze video praat Catherine over de 10 meest voorkomende examenfouten in het Frans. Na het bekijken van deze video zal je nooit nog fouten maken tegen deze zaken in het Frans! Het is erg belangrijk dat je deze meest voorkomende examenfouten in het Frans op voorhand leert kennen en herkennen. Zo maak je deze examenfouten niet meer als het er echt toe doet op je examen Frans! Deze simpele trucjes geven je alles wat je nodig hebt om te slagen op je examen Frans zonder slordige examenfoutjes

 

Welke zijn de 10 meest voorkomende examenfouten in het Frans?

Deze horen alvast bij de 10 meest voorkomende examenfouten in het Frans:

Examenfout Frans nummer een: de schrijfwijze van parce que. Catherine las het al op verschillende manieren, maar er is maar één manier om het correct te schrijven en af te korten! 

Examenfout Frans nummer twee: Ce n'est pas. Talloze leerlingen schrijven het woordje "ne" op de verkeerde plaats in een ontkennende zin. Schrijf dus niet "c'est ne pas" maar "ce n'est pas". 

Examenfout Frans nummer drie: J'aime le coca. Na werkwoorden die een sentiment uitdrukken, gebruik je altijd nog een lidwoord. 

Examenfout Frans nummer vier: Bon/bien. Leer het verschil tussen bon (adjectif) en bien (adverbe). 'Bon' gaat altijd over een zelfstandig naamwoord (dat is goed nieuws). 'Bien' gaat steeds over een werkwoord (je hebt goed gewerkt). 

Examenfout nummer vijf: Il y a / Il est. Il est betekent "hij is", il y a betekent "er zijn". 

Examenfout nummer zes: ces/ses/c'est/s'est. Vier verschillende schrijfwijzen, vier verschillende betekenissen! Ces is aanwijzend (die vrienden = ces amis), c'est betekent "het is" (het is een vriend = c'est un ami). Ses is een bezittelijk meervoud (zijn vrienden = ses amis). Tot slot is er ook s'est als onderdeel van een wederkerend werkwoord of een verbe pronominaux (Hij heeft zich gewassen = il s'est lavé)

Examenfout nummer zeven: Beaucoup / très / trop / plus. Verwar de betekenissen van deze woorden niet. Beaucoup betekent "veel". Trop is dan weer "te veel". Plus betekent "meer" en très wil dan weer "erg/zeer" zeggen.  

Examenfout nummer acht: à en a. a zonder accent is een werkwoord. Als je de zin in een andere tijd zet, dan verandert deze meestal mee met de vervoeging. À met accent is dan weer aanwijzend. 

Examenfout nummer negen: J'ai été / je suis allé. J'ai été beschrijft altijd een toestand, zoals "ik ben ziek geweest". Je suis allé duidt altijd op een beweging zoals "ik ben naar de slager geweest". 

Examenfout nummer 10: hoeveelheden + en. Hoeveelheden worden herhaald na het voornaamwoord "en". Ik heb er drie gegeten = j'en ai mangé trois. 

 

Voor wie is deze video over examenfouten Frans bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Frans van alle graden in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie Autres bij het vak Frans

Over de leerkracht die je de examenfouten Frans uitlegt

Catherine is een gediplomeerd leerkracht Frans. Hij staat al enkele jaren in het onderwijs en vecht iedere dag om zijn leerlingen op een leuke en praktische manier Frans bij te brengen! Catherine is dan ook een echte leerkracht Frans die zich inleeft in de leefwereld van zijn studenten. Kortweg: Catherine is AWESOME 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over examenfouten in het Frans?

Bekijk zeker ook de andere video's eerste graad Frans van Catherine! Op die manier zal je veel minder fouten maken in het Frans


tips grammatica frans grammaire examen bon bien examenfouten parce ces ses fouten hints autres c’est examen frans frans leren lesvideo Frans bijles frans frans online leren nando0808


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!