Frans

L'Adjectif of het Bijvoeglijk Naamwoord: de speciale gevallen.

Catherine heeft het hier over l'accord de l'adjectif of over de speciale gevallen van het bijvoeglijk naamwoord in het Frans. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

L'Adjectif of het Bijvoeglijk Naamwoord: de speciale gevallen.l'Adjectif of het bijvoeglijk naamwoord: speciale gevallen.

 

Waarover gaat deze video over l'adjectif?

In deze video vertelt Catherine je iets meer over de speciale gevallen of de cas spéciaux van l'adjectif of het bijvoeglijk naamwoord in het Frans. 

 

Welke zaken moet je zeker onthouden als het over de speciale gevallen van l'adjectif gaat?

De cas spéciaux van l'adjectif of het bijvoeglijk naamwoord in het Frans zijn de volgende: als het adjectief voor het substantief of zelfstandig naamwoord staat, is het adjectief onveranderlijk (invariable). Als het echter achter een substantief staat, is het veranderlijk of variable. De plaats is dus alles bepalend. Bij kleuren zijn er 3 soorten. Als je met een adjectif composé te maken hebt, is het onveranderlijk, alsook als het adjectief voor het substantief staat. Alleen als je met een adjectif simple te maken hebt, is er een accord.

 

Zijn er nog video's over l'adjectif?

Wil je nog video's zien over l'adjectif of het bijvoeglijk naamwoord, bekijk dan zeker en vast ook eens deze video. 


speciale CAS zelfstandig naamwoord frans gevallen adjectif accord français bijvoeglijk substantif speciaux veranderlijk onveranderlijk variable invariable


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!