Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Engels

Subject-Verb Agreement!

In deze video legt Arne uit hoe het met de subject-verb agreement, of met de overeenkomst tussen onderwerp en werkwoord, zit in het Engels. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Subject-Verb Agreement!


Eindterm A: 3.07E
Leerplandoel KOV A: E13

Subject-verb agreement

 

Waarover gaat deze video over subject-verb agreement?

In deze video heeft Arne het over de subject-verb agreement of de overeenkomst tussen het onderwerp en het werkwoord in een zin. 

 

Wat zijn de regels omtrent subject-verb agreement?

De general (algemene) rule (regel) is dat een onderwerp (subject) in het enkelvoud een werkwoord (verb) in het enkelvoud krijgt en een onderwerp in het meervoud, een werkwoord in het meervoud. Maar, wat als je met een samengesteld onderwerp te maken hebt? Bij een samengesteld onderwerp dat bestaat uit 2 enkelvoudige zelfstandige naamwoorden met 'AND' verbonden, krijg je een werkwoord in het meervoud. Bij een samengesteld onderwerp dat bestaat uit 2 enkelvoudige zelfstandige naamwoorden met 'OR of NOR' verbonden, krijg je een werkwoord in het enkelvoud. En zelfs bij een samengesteld onderwerp dat bestaat uit een enkelvoudig zelfstandig naamwoord en een meervoudig zelfstandig naamwoord met 'OR of NOR' verbonden, krijg je een werkwoord in het enkelvoud. 

 

Zijn er nog video's over dit onderwerp?

Wil je meer weten over meervouden of plurals in het Engels, check dan ook deze video.


engels grammatica werkwoord onderwerp verb grammar english meervoud plural overeenkomst enkelvoud subject rule base agreement singular


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!