Engels

Bepaalde en Onbepaalde lidwoorden of Definite en Indefinite Articles!

Lotte legt je in deze video het verschil uit tussen bepaalde en onbepaalde lidwoorden of definite en indefinite articles (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Bepaalde en Onbepaalde lidwoorden of Definite en Indefinite Articles!Lotte vertelt je over het verschil tussen definite en indefinite articles of bepaalde en onbepaalde lidwoorden.

 

Waarover gaat deze video over indefinite articles of onbepaalde lidwoorden en definite articles of bepaalde lidwoorden?

In het Engels heb je net zoals in het Nederlands 2 soorten lidwoorden met name de definite en de indefinite articles of de bepaalde en de onbepaalde lidwoorden. Lotte legt je in deze video het verschil uit.

 

Welke indefinite articles of onbepaalde lidwoorden en definite articles of bepaalde lidwoorden bestaan er in het Engels?

In het Engels zijn er 2 indefinite articles: a en an. Als een zelfstandig naamwoord of noun begint met een klinker of een vowel, dan gebruiken we 'an'. Begint het zelfstandig naamwoord met een medeklinker of consonant, dan gebruiken we het onbepaald lidwoord of indefinite article 'a'. Pas op, let op de uitspraak. Het woord 'hour' hoor je geen medeklinker aan het begin van het woord, dus je gebruikt ook 'an': an hour. 

 

Voor wie is deze video over indefinite articles of onbepaalde lidwoorden en definite articles of bepaalde lidwoorden bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Engels van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie articles bij het vak Engels. Lotte legt je de verschillen uit aan de hand van enkele voorbeelden en oefeningen.  

 

Over de leerkracht die je indefinite articles of onbepaalde lidwoorden en definite articles of bepaalde lidwoorden uitlegt.

Ellen is een gediplomeerd leerkracht Engels. Niet alleen is ze een leerkrachte, ze is ook nog eens een Bachelor Engels en Niet-Confessionele Zedenleer. Met haar onberispelijke uitspraak wil ze haar leerlingen vlekkeloos Engels aanleren, zowel op vlak van uitspraak als grammatica! Zoals we in het Engels zouden zeggen: Lotte is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's die gaan over articles of lidwoorden?

Wil je meer weten over lidwoorden in het Engels, bekijk dan zeker ook eens deze video.


onbepaald bepaald engels grammatica english studeren definite indefinite bepaalde lidwoorden articles consonant vowel study grammer


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!