Engels

Adverbs of Bijwoorden: Vorming & Gebruik.

Arne vertelt je in deze video hoe bijwoorden in het Engels eruit zien en wanneer je ze gebruikt. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Adverbs of Bijwoorden: Vorming & Gebruik.Vorming en gebruik van adverbs of bijwoorden.

 

Waarover gaat deze video ivm adverbs?

In deze video vertelt Arne je alles over de vorming en het gebruik van adverbs of bijwoorden in het Engels. Je kan deze goed gebruiken om verduidelijking te brengen in je verhaal. Zonder adverbs zou iedere ervaring hetzelfde klinken en zou je geen persoonlijke toets kunnen geven aan je verhaal. Daarom heb je adverbs nodig in het Nederlands, maar ook in het Engels. Arne legt je alles uit over de vorming en het gebruik van adverbs bij bijvoeglijke naamwoorden en werkwoorden!   

 

Hoe vorm je adverbs en wanneer gebruik je ze?

Adverbs zeggen iets over het werkwoord of bijvoeglijk naamwoord waar ze bij staan. Adverbs gaan een bijkomende nadruk leggen of ze gaan de manier waarop iets gebeurd verduidelijken.

Bijvoorbeeld: Peter had an extremely swollen face. 'Extremely' zegt dus iets over het bijvoeglijke naamwoord 'swollen'.

Je kan ook een adverb bij een ander adverb plaatsen, om zo nog meer informatie en details te geven.

Bijvoorbeeld: To finished the track remarkably quickly. 'Remarkably' zeg hier dus iets over het adverb 'quickly', dat op zijn beurt iets zegt over het werkwoord 'finished'.   

Adverbs of bijwoorden eindigen meestal op -ly. De vorming gebeurt meestal door bij het bijvoeglijk naamwoord -ly te voegen. bv: quick en quickly, extreme en extremely, ... Wanneer gebruik je nu adverbs of bijwoorden? Adverbs of bijwoorden horen net zoals in het Nederlands meestal bij een bijvoeglijk naamwoord of een bijwoord. Ze vertellen je dan iets meer over dat bijvoeglijk naamwoord (of adjectif) of over dat bijwoord (adverb).

Maar ze kunnen ook iets meer zeggen over een verb of werkwoord. Bij deze adverbs of bijwoorden kunnen we drie onderverdelingen maken.

Als er iets gezegd wordt over de frequentie of de regelmatigheid waarmee het werkwoord een actie uitvoert, dan spreken we over adverbs of frequency (bijwoorden die iets zeggen over hoe vaak iets voorkomt binnen een bepaalde periode). Bijvoorbeeld: I always read the newspaper. 

Als het gaat om het aanduiden van een locatie, dan spreken we over adverbs of place (bijwoorden die een plaatsaanduiding meegeven). Bijvoorbeeld: Trees grow everywhere.

Tot slot zijn er ook nog de adverbs of manner (bijwoorden die vertellen op welke wijze iets gebeurt). Bijvoorbeeld: He cleverly scored a goal. 

 

Voor wie is deze video bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Engels van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie grammar bij het vak Engels. Deze video legt uit wat adverbs zijn voor het vak Engels. 

Over de leerkracht die je de vorming en het gebruik van adverbs uitlegt.

Arne is een enthousiaste leraar Wiskunde-Engels die je met de glimlach de logica van zowel wiskundige formules als taalkundige regels uitlegt. Zijn talenknobbel en wiskundeknobbel zijn bijzonder goed getraind en op elkaar afgestemd. Dat zorgt er voor dat Arne je aandacht grijpt en die niet meer loslaat. Kortweg, Arne is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over adverbs?

Wil je meer weten over de adverbs of frequency of de bijwoorden die vertellen hoe vaak iets voorkomt binnen een bepaalde periode, kijk dan zeker en vast naar deze video.


bijwoorden engels grammatica werkwoord verb gebruik vorming grammar english adverbs naamwoord adjectif place bijvoeglijk frequency manner -ly


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!