Economie

Middelen om te Betalen!

Nel overloopt in deze video economie alle soorten betaalmiddelen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Middelen om te Betalen!Middelen om te betalen.

 

Waarover gaat deze video over betaalmiddelen?

In deze video zet Nel allerlei middelen om te betalen eens op een rijtje. 

 

Welke betaalmiddelen zijn er zoal?

Er zijn allerlei middelen om te betalenEerst en vooral is er natuurlijk cash geld. Een ander middel noemen we giraal geld. Dit zijn bijvoorbeeld bancontact, overschrijvingen op papier of pc-banking. Tot slot kan je ook nog via kaarten betalen. Er is de gewone bankkaart waarmee je betaalt en het geld onmiddellijk van je rekening verdwijnt. En er is de kredietkaart of creditcard waarmee je kan betalen en pas op het einde van de maand wordt het geld van je rekening genomen. Tot slot maken we ook nog een onderscheid tussen een doorlopende of periodieke opdracht en een domiciliëring. Bij het eerste geef je je bank de opdracht om om de zoveel tijd een bepaald bedrag over te schrijven naar een instelling of naar een persoon. Bij een domiciliëring geef je die instelling of persoon zelf de toestemming om om de zoveel tijd geld van je rekening te halen.

 

Zijn er nog video's over geld?

Wil je ook weten waaraan de meeste mensen hun geld besteden, bekijk dan zeker en vast ook eens deze video over de uitgaven van een gezin.


economie middelen betalen giraal bankkaart cash kredietkaart overschrijving betaalmiddelen bancontact pc-banking doorlopende periodieke opdracht domiciliëring


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!